ספק של משרד הבטחון מס' 0011027986

ספק של משרד הבטחון מס' 0011027986

דיכאון טיפול


דיכאון טיפול בנוירופידבק-  הקשר האנטומי של הדיכאון


דיכאון טיפול בנוירופידבק הנה שיטת אימון ותרגול מוחי שיש לה  87% אחוזי הצלחה. מדובר על שיטה טכנולוגית באמצעות מחשב אשר מאבחנת פעילות לא סדירה במוח, ועוזרת לו בהמשך בתרגול "לתקן" את האזורים הסובלים מפעילות חריגה עד שישוב לפעילות תקינה וסדירה. על פי מחקרים שפורסמו בירחונים רפואיים מסביב לעולם הוכח, כי המוח זוכר את מה שהוא לומד וטיפול בנוירופידבק עשוי לסייע במצבים שונים כמו הפרעות קשב וריכוז, לקויות למידה ועד פוסט טראומה.


נוירופידבק מטפלת ומשפרת מצבים של דיכאון, הפרעות חרדה, בעיות קשב וריכוז. הפרעות התנהגות, מיגרנות, הפרעות שינה, אפילפסיה, אוטיזם. תסמונת טורט, פוסט טראומה,  פעילות לא סדירה של המוח לאחר אירוע מוחי, הפרעות לאחר חבלות ראש, ירידה קוגניטיבית ועוד.

דיכאון טיפול


עידן מדעי המוח וההדמיה – לדבר עם המוח!


אנו חיים היום בעידן של התקדמות אדירה בתחום מדעי המוח וההדמיה המורפולוגית. מתוצאות מחקרים שנעשו בתחום זה הוכח חד משמעית - כי יש קשר בין ליקוי באזורים שונים במוח לבין הפרעה או מחלה נפשית ולכן מצב של דיכאון טיפול בנוירופידבק עשוי לעזור לסובלים מדיכאון קליני קל או קשה. השיח המקצועי היום לאבחון בעיות נפשיות אינו סובב כבר רק על התסמינים והפגיעה הנפשית, אלא גם על היכולת של שיטות טכנולוגיות כמו נוירופידבק ואחרות להיטיב עם החולים באמצעות תרגול ממוקד באזורים שנפגעו במוח ולגרום לפעילות תקינה אשר תפתור גם את הבעיה הנפשית.


כבר שנים רבות נהוג להשתמש בפרקטיקה הפסיכיאטרית הקלינית, בבדיקות דימות או סריקה במוח כדי לוודא שלא קיימים נגעים פיזיים העלולים להוביל לתסמינים פסיכיאטריים. כלומר- הקשר בין האנטומיה של המוח לבין מצב נפשי כמו דיכאון ברור וידוע. בשיטות של MRI ותהודה מגנטית ניתן לסרוק אזורים במוח ולבחון את שלמות הקישורים שלהם, זרימת הדם ועוד. מסריקה כזו מסתבר ניתן לזהות אזורים המתפקדים באופן חריג ועלולים להעיד על דיכאון, פוסט טראומה ועוד.


63% בישראל סובלים מדיכאון


ממחקר חדש עולה כי אחד משלושה אנשים, כ-63% מהישראלים סבלו מדיכאון קליני. הוא עלול לפרוץ עקב טראומה, מחלה, אובדן, כישלון, חוסר ביטחון, אובדן פרנסה ועוד.

מקובל היום בקהילה המדעית לשייך הפרעת דיכאון לגורמים גנטיים, סביבתיים ופיזיולוגים משתנים. 


בשנת 2016 נעשה מחקר בקרב אנשים אשר סבלו מדיכאון והממצאים הכו בתדהמה את החוקרים. מסתבר כי הדיכאון מותיר עקבות במוח- יותר נכון על (הקורטקס האורבינטופרונאלי המידאלי) שהוא המנגנון האחראי על זיכרון וקליטה של חיזוקים חיוביים. במחקר נצפה כי אצל אנשים בדיכאון האזור תפקד ברמה נמוכה וחלשה וסבל מחוסר קשר אנטומי למנגנוני הזיכרון.


זו הסיבה שהפרעת דיכאון טיפול בנוירופידבק יכול לעזור לשינוי באזורים שהשתבשו.

דיכאון טיפול


דיכאון משפר את הפעילות המוחית האחראית על דימוי עצמי שלילי ועוד


תצפית על אזור אחר- (הקורטקס האורביטופרונטאלי הלטרלי) האחראי על דימוי עצמי, הענשה ועוד הציג בבירור פעילות מוחית מוגברת וגם בקשר שלו לאזורים אחרים במוח. המסקנה: לאנשים הסובלים מדיכאון, יש פרשנות שלילית על עצמם, תחושת אכזבה ודימוי עצמי נמוך. אם עושים להם סריקה מוחית, ניתן לזהות את הפעילות המוחית החריגה האופיינית לדיכאון.


במילים פשוטות- דיכאון קליני הוא לא רק מצב נפשי, יש לו נוכחות והשפעה על המוח. מי שסובל מדיכאון קשה או קל חש פחות תמיכה וחיזוקים מהסביבה. גם אם יהיו לו חוויות טובות וחיוביות – הזיכרון שלו לא בהכרח יזכור אותן.


על רקע המסקנות הללו דיכאון טיפול בנוירופידבק נמצא כשיטה העשויה לסייע לסובלים מדיכאון זאת תוך תרגול וכמו כן אימון מוח של האזורים המציגים פעילות חריגה. כאשר המוח יגיע לתפקוד מאוזן, הוא יעודד, יתמוך וישפיע באופן חיובי על מצבו הנפשי של המטופל.


מהו טיפול נוירופידבק?


דיכאון טיפול נוירופידבק, הנה שיטה טכנולוגית לא פולשנית מתחום מדעי המוח המתבצעת תוך קבלת פידבק בזמן אמת ומכאן שמה.  בשלב הראשון מתבצעת בדיקה של המוח באמצעות הצמדת חיישנים למטופל. אלו קולטים את הפעילות החשמלית והיא מתועדת בפרוטוקולים אל המחשב. הוא מעבד את התוצאות ובהתאם קובע מהם האזורים במוח ה"מתנהגים" באופן חריג וזקוקים לאימון מחדש.


במהלך הטיפול מתקבל משוב - פידבק חיובי או שלילי באמצעותו לומד המטפל מהם האזורים המתפקדים בצורה לקויה, כמה זמן יש לאמן אותם ועוד. לכל מטופל מותאם טיפול נוירופידבק באופן אישי בהתאם לתוצאות הסריקה המוחית.

logo בניית אתרים