קשב וריכוז
הפרעת קשב וריכוז היא תופעה שכיחה, שמפריעה עד מאוד, לתפקודם של ילדים ומבוגרים הסובלים ממנה. אנשי מקצוע שמטפלים בהפרעת קשב וריכוז מסכימים כולם, שאבחון וטיפול בהפרעת קשב מן הראוי שיחל בשלב הילדות, כמובן לאחר שהסימפטומים אובחנו באופן מקצועי ומעמיק והמסקנה היא שמדובר בהפרעת קשב. מרגע שאובחן הקושי, מן הראוי להתחיל לטפל, בכך יחסכו הסימפטומים המשניים והבלתי הכרחיים שנובעים מחוסר אבחון וטיפול מתאים.
טיפול בהפרעת קשב וריכוז מתקשר לרוב לתחום התרופתי, אך אסור להתעלם מקיומו של טיפול לא תרופתי בשיטת הנוירופידבק שיעילותו מוכחת מדעית ומחקרית, חובה להכיר מקרוב את הטיפול בנוירופידבק. הטיפול הפך לבחירה האולטימטיבית של הורים לילדים עם הפרעת קשב וריכוז שהטיפול התרופתי לא עזר להם באופן משביע רצון. הם טיפלו באימון מוחי בנוירופידבק, וגילו את מה שהמחקרים הרבים שנעשו בתחום גילו זה מכבר, הטיפול יעיל עד מאוד בשיפור סימפטומים של הפרעת קשב וריכוז ובהתגברות על ההפרעה, ומשיג תוצאות שאי אפשר להתווכח איתן.
אם כבר טיפול בהפרעת קשב וריכוז אז למה דווקא אימון מוחי?
ובכן, הפרעת קשב וריכוז היא הפרעה הנובעת, בין היתר, מפעילות מוחית לא סדירה. בכל רגע נתון מתרחשת באזורים השונים במוחנו פעילות חשמלית המתבטאת בהופעת גלי מח שונים. פעילות חשמלית תקינה מעידה על תפקוד מוחי תקין – וחריגות בפעילות החשמלית עשויות להיות סיבה להפרעות השונות ולקשיים בתפקוד האדם.
מהלך הטיפול בנוירופידבק בהפרעת קשב וריכוז
3. השלב השלישי הוא הטיפול עצמו – האימון המוחי. זהו תהליך הדרגתי המבוסס על התניה אופרנטית, על ידי שימוש במשוב ויזואלי או שמיעתי. במהלך האימון אלקטרודות מנטרות את הפעילות החשמלית של מוחו של המטופל והוא לומד לשנות את הפעילות הזו ולשפר אותה בהתאם למשוב המתקבל.