ספק של משרד הבטחון מס' 0011027986

ספק של משרד הבטחון מס' 0011027986

שם המאמר: נוירופידבק אלפא-תטא בהפרעת דחק פוסט-טראומטית קרבית

זיהוי מאמר: Medical Psychotherapy 1991;4:47– 60

קישור למקור


תקציר המאמר:

עשרים ותשעה חיילים עם PTSD  - פוסט טראומה קשה, הקשורה להשתתפותם במלחמת וייטנאם, שהיו מאושפזים בשל כך, השתתפו במחקר שבדק,

האם אימון מוחי – נוירופידבק, יכול לשפר את מצבם הכרוני זה עשרות שנים.

חמשה עשר מתוכם, שנבחרו באופן אקראי עברו מפגשי נוירופידבק - אימון המוחי, וארבעה עשר נוספים קיבלו טיפול רפואי סטנדרטי בלבד, הכולל גם טיפול אישי וקבוצתי.

תוצאות המחקר שהתפרסמו היו בין הטובות ביותר אי פעם שתועדו לטיפול בפוסט טראומה.

בקבוצה שטופלה באימוני נוירופידבק פחתו תסמיני ה PTSD, וכן פחתו התלונות הגופניות, הדיכאון והחרדה, והשימוש בתרופות.

בבדיקה חוזרת שנערכה להם מידי חודש למשך כשלוש שנים, שניים עשר מתוכם דיווחו על כך שהשיפור במצבם נשמר, וארבע עשר מתוכם דיווחו שהפחיתו את השימוש בתרופות.

לעומת זאת, כל משתתפי קבוצת הביקורת, ארבעה עשר משתתפים במחקר שלא קיבלו אימוני נוירופידבק, דיווחו על התגברות תסמיני הPTSD , והחמרה במצבם. כמה מהם נזקקו לאשפוז חוזר.

מחקר זה מהווה מדגם מייצג לשורת מחקרים מבוססים, שהוכיחו את יעילותו הרבה של אימון המוח במצבים השונים של טראומות. המחקרים כמו המחקר הזה הוכיחו שאימון מוחי הוא שיטת טיפול מתקדמת אשר בעזרתה ניתן להשתחרר מהטראומה ולשפר משמעותית את איכות החיים. 

טיפול נוירופידבק בפוסט טראומה - PTSD

הפרעת דחק פוסט טראומטית (PTSD) היא מצב מורכב מאוד שיכול להשפיע באופן משמעותי על הרווחה, על היכולת לתפקד בעבודה, על יחסים מקצועיים ואישיים, ועל איכות החיים בכלל.

מחקרים שבוצעו גילו שטיפול נוירופידבק מביא להקלה משמעותית בסימפטומים פיזיולוגיים הקשורים ל- PTSD כטיפול עצמאי או משלים.

 

לדוגמא - במחקר מקרה משנת 2016 שנערך באוניברסיטת אמהרסט, מסצ'וסטס, פישר ועמיתיו, הוכח כי לאחר טיפול נוירופידבק בשילוב עם פסיכותרפיה, אישה עם טראומה קשה ועם תסמיני PTSD שנחשבו "בלתי ניתנים לטיפול" השתפרו באופן משמעותי.

 

לדוגמא – מחקר אחר עם שני חולים עם פוסט טראומה - PTSD שחוו עינויים וחוויות פליטים שהציגו PTSD עמיד לטיפול. המחקר מצא שהוספת טיפול נוירופידבק מותאם אישית לטיפולים הקיימים שלהם, השפיע על ירידה משמעותית קלינית בתסמינים.

בנוסף, במחקר זה שני המשתתפים הראו שיפורים בתפקודים הקוגניטיביים, כולל תשומת לב וזיכרון.

 

מבצעי המחקר הצביעו על כך ש Neurofeedback- נוירופידבק עזר לחולים "לבטל את החסימה" על ידי הורדת הרמה הגבוהה של עוררות פיזיולוגית או השפעה על חוסר היציבות. כתוצאה מכך שהם מווסתים יותר ופחות מעוררים, הם גם נעשים יותר פתוחים להתערבויות טיפוליות אחרות.

logo בניית אתרים